Llíria lliura la medalla de la ciutat al músic Miguel Torres

El teatre de la Banda Primitiva el divendres 18 de Setembre va rebre la gala de lliurament de Distincions Honorífiques de l’Ajuntament de Llíria de l’any 2020, presidida per l’alcalde Manuel Civera i la corporació municipal. La ciutat va voler reconèixer especialment, en aquesta edició, la tasca desenvolupada pel personal sanitari i els professionals dels serveis essencials a la crisi del coronavirus. Es va destacar a més a diverses personalitats per la seua trajectòria professional, entre elles a Miguel Torres Soriano, com un reconegut músic del municipi, amb una àmplia trajectòria professional en l’especialitat de trompa, primer com a intèrpret en les més prestigioses formacions de país com l’Orquestra de RTVE o l’Orquestra Nacional d’Espanya, i després dins la docència com a catedràtic de Conservatori.

Nascut a Llíria, és llicenciat en música pel Conservatori Superior de Música de València. Va iniciar la seua carrera professional a l’edat de 16 anys sent la seua primera agrupació la Banda Municipal de Castelló. En 1964 ingressa en l’Orquestra Simfònica de Bilbao, en 1965 passa a formar part com a trompa solista de l’Orquestra Simfònica de RTVE (de la qual és fundador) i en 1970 ingressa en l’Orquestra Nacional d’Espanya, posició que ocupa fins a 1985, deixant el món de la interpretació per dedicar-se completament a la docència.

Com a docent ha ocupat les places de catedràtic de trompa al Conservatori Superior de Música «Oscar Esplà» d’Alacant, Conservatori Superior de Música «Manuel Massoti Littel» de Múrcia, Conservatori Superior de Música de Castelló i actualment és catedràtic de trompa del Conservatori Superior de Música «Joaquín Rodrigo» de València.

Professionalment ha desenvolupat una activitat molt extensa i interessant, a més d’intèrpret i docent ha sigut director de banda i orquestra. Va ser director de la Banda Municipal de Molina de Segura (Múrcia) i de l’Orquestra de Cambra d’aquesta ciutat entre d’altres.

És autor de diversos llibres pedagògics que formen part de la programació oficial de molts conservatoris nacionals i internacionals, i professor dels cursos de música més prestigiosos d’Espanya. Està en possessió de la Medalla d’Or de Belles Arts i Creu de Cavaller de l’Ordre del Mèrit Civil. És autor de el llibre «Llíria, Bressol de Músics», editat per l’Ajuntament de Llíria en 2006.

Share:

Leave a Reply

Diseñador de contenidos: L. Teruel y MJ. Viñals - Diseñador web: J. Parra - © 2019